The Chaos Mac stuff (For Macs users only)

If you're having a problem with any of the UT versions of Chaos, post here for help.
Post Reply
halprin
MAC Daddy
Posts: 905
Joined: Tue Jul 15, 2003 2:18 am
Location: Austin, Texas
Contact:

The Chaos Mac stuff (For Macs users only)

Post by halprin »

The Chaos Mac installer and starter was not included in the .zip so you are going to have to get it in a seperate download.

You don't need the absolute latest patch for UT 2k4 for Chaos PR 3.6 to work but it is always good to have the latest patch. The latest version number is 3369.2. Here is the URL for the patch:
http://treefort.icculus.org/ut2004/ut2004-macpatch3369-2.dmg.bz2

Here is the URLs:

Last updated: 1/31/08 - New version of the Chaos Starter
Chaos Starter:
v. 4.0
http://www.kendallp.net/public/files/atPAK/cut2_starter_400.tbz

Installer:
v. 7.2
http://www.kendallp.net/public/files/atPAK/Mac_Installer_72.tbz
Last edited by halprin on Thu Jan 31, 2008 7:40 am, edited 29 times in total.
Image
Next PR release date: 2 weeks
gamer119
Posts: 294
Joined: Thu Jul 31, 2003 10:06 pm
Location: Carroll College - WI

Post by gamer119 »

I will be writing a tutorial within the next few days which will walk mac users thru an easy manual install. This will allow us to have a clean Chaos install in its own folder. I am planning on writing it so that chaos will activate from a separate launcher, but I could make it so it is always "activated" and available when normal ut2k4 is launched. Any opinions?

-Gamer
jeditobe1
Inactive Chaos Team Member
Posts: 2638
Joined: Mon Mar 10, 2003 11:06 pm
Location: The Dagobah System
Contact:

Post by jeditobe1 »

make sure to mention the mac texture workaround for the nades and flamethrower.
I make Darth Vader look like a teenage punk with a lightsaber.
ForeverTangent
Posts: 5
Joined: Sun Jun 06, 2004 11:08 pm

Launcher doesn't seem to work.

Post by ForeverTangent »

The installer worked... But I could seem to get the launcher to work.

It says something about it could create a txt preferences file, in the preferences directory, which was odd becuase when i checked the directory there were two CUT files there. A prefs file and a txt file.

I tried repairing directory perrmissions, but that didn't help.

Any suggestions?

Peace
gamer119
Posts: 294
Joined: Thu Jul 31, 2003 10:06 pm
Location: Carroll College - WI

Post by gamer119 »

@ jedi - The texture issue was fixed in an official patch back in 2k3

@ Tangent - The installer currently does everything that you will need to worry about. The launcher was used with another method of installation which will be explained in an upcoming tutorial. If the installation was successful simply launch ut2k4 and enjoy Chaos!
KalenDarrie
Posts: 1
Joined: Mon Jun 07, 2004 1:30 am

Post by KalenDarrie »

gamer119 wrote:@ Tangent - The installer currently does everything that you will need to worry about. The launcher was used with another method of installation which will be explained in an upcoming tutorial. If the installation was successful simply launch ut2k4 and enjoy Chaos!


I ran into the same general issues above. But when I start UT normally I get nothing new. Largely because the contetns of the ChaosUT folder were installed into a seperate ChaosUT folder within the UT 2004 package.

Should some of hte ini files be modified to point toward the new content? Or was the content installed int eh wrong place?
ForeverTangent
Posts: 5
Joined: Sun Jun 06, 2004 11:08 pm

Yup I still got nothing.

Post by ForeverTangent »

I did clean install, and followed the instruction to a T and still got nothing. [Same Problems.]
halprin
MAC Daddy
Posts: 905
Joined: Tue Jul 15, 2003 2:18 am
Location: Austin, Texas
Contact:

Post by halprin »

OK, there is sopose to be a ChaosUT2 folder in the base directory of the package contents, aka. Unreal Tournament 2004.app:ChaosUT2:

For some reason, the starter works on my computer but not others. I can get around that problem but you will have to select your Unreal Tournament 2004.app everytime you run it. I don't like that so I am still researching into other ways.
Image
Next PR release date: 2 weeks
Mætlöaff
Posts: 313
Joined: Sun Jun 06, 2004 2:16 pm
Location: Yes

Post by Mætlöaff »

I had more luck with the Santaduck toolpack and the .ut4mod format. You can get the toolpack from www.macupdate.com.

Has something to with a hidden preference file, methinks.
halprin
MAC Daddy
Posts: 905
Joined: Tue Jul 15, 2003 2:18 am
Location: Austin, Texas
Contact:

Post by halprin »

Update: Just updated the starter so there shouldn't be any problems with it. I also made seperate .sit files for the installer and the starter so you don't have to d/l the entire thing but of course you can stil d/l the entire thing. Also but them all in a folder called CUT so you can't use the previouse URL.

You need the latest patch for UT 2k4 for the starter to work. The version number is 3204. Here is the URL for the patch:
http://www.macupdate.com/info.php/id/14155

Entire thing:
http://idisk.mac.com/kendallp/Public/files/CUT/Mac_only.sit

Starter only:
http://idisk.mac.com/kendallp/Public/files/CUT/Mac_CUT2_starter.sit

Installer only:
http://idisk.mac.com/kendallp/Public/files/CUT/Mac_Installer.sit
Image
Next PR release date: 2 weeks
ForeverTangent
Posts: 5
Joined: Sun Jun 06, 2004 11:08 pm

Starter Works!!!

Post by ForeverTangent »

Starter Works Now!!!

Great work and Thanks!!!

S
Mætlöaff
Posts: 313
Joined: Sun Jun 06, 2004 2:16 pm
Location: Yes

Post by Mætlöaff »

Yay! Now I can use melee!

However, I noticed that if I didn't quit it before CUT started, my mouse wouldn't work.
ForeverTangent
Posts: 5
Joined: Sun Jun 06, 2004 11:08 pm

Possible Mac Bugg

Post by ForeverTangent »

Whether I play online, host a game, or just play a botmatch. UTChaos with crash out, upon loading a new Map, after a round has been played.

For example, I could join or host, one round and play fine. But as soon as that match is over and the next map is loaded, when I get the "Press Fire to Begin" Message, that is when UT will crash out.

If I host a game or play a botmatch, it will happen after the first game. If I play online, as a client, to another machine, I can play about 2-3 matches before it will happen.

Bug reported...

S
ehuelga
Posts: 2
Joined: Mon Aug 18, 2003 1:59 pm
Location: New York City

Post by ehuelga »

I likewise crash after 2 o 3 matches -- CTF, KOH, DM, no matter. I'll send you a crash log if it would help track down the bug.

Also, should I be seeing a CUT mutator in normal UT2K4? or must I use the CUT game starter if I want to use CUT weapons at all?

Keep up the good work, and thanks for the Mac attention.
halprin
MAC Daddy
Posts: 905
Joined: Tue Jul 15, 2003 2:18 am
Location: Austin, Texas
Contact:

Post by halprin »

You should use the starter to get to Chaos. And for that to work in the first place, you would have needed to install in correctly. To see if you have installed it correctly control click on the UT 2k4 app and select the "Show Package Contents" menu item. Then in the window that pops up, make sure you have a ChaosUT2 folder in there.
As for the 2-3 matches thing, I am not sure if that is a Mac related bug. Send the log to Jb and myself. Also, update to the latest version of UT 2k4 that was released today and see if that makes a difference:
http://www.macgamefiles.com/detail.php?item=18155
Image
Next PR release date: 2 weeks
Post Reply