Help with Chaos Server.

If you're having a problem with any of the UT versions of Chaos, post here for help.
Post Reply
Kaboodles
Posts: 995
Joined: Fri Mar 05, 2004 3:36 am
Location: Roanoke, VA

Help with Chaos Server.

Post by Kaboodles »

Ok, so we are trying to get a Chaos server going, but things have not been working out. What do you have to do to get this stuff running?

We have edited the UT2004.ini to include

ServerPackages=ChaosGames
ServerPackages=ChaosUT

in the [Engine.GameEngine],

Paths=../ChaosUT2/System/*.u
Paths=../ChaosUT2/Maps/*.ut2
Paths=../ChaosUT2/Textures/*.utx
Paths=../ChaosUT2/Sounds/*.uax
Paths=../ChaosUT2/StaticMeshes/*.usx
Paths=../ChaosUT2/Animations/*.ukx

in [Core.System],

Applications[0]=ChaosGames.ChaosUT_UTServerAdmin

in [UWeb.WebServer]

Is there anything else we need to do? The server still doesn't recognize the Chaos mutator. It does see the Chaos maps, as they show up in webadmin and mapvoting, but they won't run and the server just switches to another map if we try to use them.

Also, we don't have physical access to the machine. Dorian is renting it from GameServers.com

We've also experimented with the command line in RunServer.bat, but nothing seems to be working.
High Council member of The Generals
Image
jb
Posts: 9825
Joined: Fri May 03, 2002 12:29 am
Location: Coral Springs, FL
Contact:

Post by jb »

Hey guys sorry for the trouble.

So do you have access to the command line?

Are you trying to run normal UT2k4 and have chaos as a mutator?

What did you use in the command line?

Here is what I use on our server for the batch file that I use to run chaos:

echo off
:10
c:\ut2004\system\ucc server CTF-CE-Gargotha.ut2?game=chaosGames.ChaosCTF -MOD=ChaosUT2 log=..\ChaosUT2\system\ChaosCTF.log
copy ..\ChaosUT2\system\ChaosCTF.log ..\ChaosUT2\system\servercrash.log
goto 10



If the Mut is not showing up is all of the files geting into the right spot? You should have all but one of the files (the chaos ucl in the main system dir) in the ChaosUT2 dir. Did you verify that?


Let me know and if you can hit me in the IRC tomorrow I can try to help you in real time. Thanks and sorry!
Jb
Kaboodles
Posts: 995
Joined: Fri Mar 05, 2004 3:36 am
Location: Roanoke, VA

Post by Kaboodles »

jb wrote:So do you have access to the command line?


I'm not sure what you mean by the command line. Is that the third line in runserver.bat?

jb wrote:Are you trying to run normal UT2k4 and have chaos as a mutator?


We want to be able to do activate the mod, but we can't even get the mutator to show up. We want to at least get it to that level first.

jb wrote:If the Mut is not showing up is all of the files geting into the right spot? You should have all but one of the files (the chaos ucl in the main system dir) in the ChaosUT2 dir. Did you verify that?


ChaosUT2.ucl in the UT2004/System folder, and everything seems to be in order in the ChaosUT2 folder.

Does it matter where exactly we place the two ServerPackages lines? I know they should be at the end and that ChaosGames goes before ChaosUT, but what if we have other mutators in the mix? We have AdminPlus on there and we're not sure if it matters whether the Chaos lines goes before the AdminPlus line, or vice versa.


EDIT: Okay, it would appear that simply adding the two ServerPackages lines without any other changes breaks the server. When I attempt to restart it, it refuses to start. Something is definitely wrong here, as that's supposed to get the mutator to show up on webadmin, right?

Once I remove the lines or comment them out, it works again.

Also, the server will only run with the two ServerPackages lines if I also add the Paths to [Core.System]. Still doesn't work, but it runs. I'm also able to summon Chaos stuff with AdminPlus.

One interesting thing about all this is that WebAdmin seems to recognize the Chaos maps. I can select them on WebAdmin, though they don't run at all.
High Council member of The Generals
Image
jb
Posts: 9825
Joined: Fri May 03, 2002 12:29 am
Location: Coral Springs, FL
Contact:

Post by jb »

I'm not sure what you mean by the command line. Is that the third line in runserver.bat?


No what I ment is can you log onto the server its self and run commands? I know other servers that you rent you can not do that...


I am trying to see exactly how you launch UT2k4 on that server...




ChaosUT2.ucl in the UT2004/System folder, and everything seems to be in order in the ChaosUT2 folder.


Ok thats good then!


Does it matter where exactly we place the two ServerPackages lines? I know they should be at the end and that ChaosGames goes before ChaosUT, but what if we have other mutators in the mix? We have AdminPlus on there and we're not sure if it matters whether the Chaos lines goes before the AdminPlus line, or vice versa.


Don't think so but maybe?




EDIT: Okay, it would appear that simply adding the two ServerPackages lines without any other changes breaks the server. When I attempt to restart it, it refuses to start. Something is definitely wrong here, as that's supposed to get the mutator to show up on webadmin, right?

Once I remove the lines or comment them out, it works again.

Also, the server will only run with the two ServerPackages lines if I also add the Paths to [Core.System]. Still doesn't work, but it runs. I'm also able to summon Chaos stuff with AdminPlus.

One interesting thing about all this is that WebAdmin seems to recognize the Chaos maps. I can select them on WebAdmin, though they don't run at all.


Hmm I guess I have to try to find you on line so we can fix this together as I need to see what you are doing so I can help. Send me an IM or something and we can try to make a time. Sorry for the trouble.
Jb
Kaboodles
Posts: 995
Joined: Fri Mar 05, 2004 3:36 am
Location: Roanoke, VA

Post by Kaboodles »

Well I found the command line.

Unfortunately, the server is apparently running on Linux or Unix, and when I used WordPad to edit the file (that is, download, edit, and upload through ftp, replacing the original), which apparently foogled up some of the formatting and now the server doesn't run at all.

I'll have to wait until Dorian can reinstall everything on the server.
High Council member of The Generals
Image
unrealshredder
Posts: 97
Joined: Tue Oct 18, 2005 10:54 am
Location: Boardman, Ohio; USA

Post by unrealshredder »

Reinstalled.
Kaboodles
Posts: 995
Joined: Fri Mar 05, 2004 3:36 am
Location: Roanoke, VA

Post by Kaboodles »

Woo!

I'll make sure not to mess with the command line unless you're around.

Mutators are still not showing up though. :?

Posting relevant ut2004.ini sections and log:

[Core.System]
PurgeCacheDays=30
SavePath=../Save
CachePath=../Cache
CacheExt=.uxx
CacheRecordPath=../System/*.ucl
MusicPath=../Music
SpeechPath=../Speech
Paths=../System/*.u
Paths=../Maps/*.ut2
Paths=../Textures/*.utx
Paths=../Sounds/*.uax
Paths=../Music/*.umx
Paths=../StaticMeshes/*.usx
Paths=../Animations/*.ukx
Paths=../Saves/*.uvx
Suppress=DevLoad
Suppress=DevSave
Suppress=DevNetTraffic
Suppress=DevGarbage
Suppress=DevKill
Suppress=DevReplace
Suppress=DevCompile
Suppress=DevBind
Suppress=DevBsp
Suppress=DevNet
Suppress=DevKarma
Suppress=RecordCache
Suppress=MapVoteDebug
Suppress=Init
suppress=MapVote
Suppress=VoiceChat
Suppress=ChatManager
Suppress=Timer
Suppress=DevLIPSinc
Paths=../ChaosUT2/System/*.u
Paths=../ChaosUT2/Maps/*.ut2
Paths=../ChaosUT2/Textures/*.utx
Paths=../ChaosUT2/Sounds/*.uax
Paths=../ChaosUT2/StaticMeshes/*.usx
Paths=../ChaosUT2/Animations/*.ukx

[Engine.GameEngine]
CacheSizeMegs=32
UseSound=True
VoIPAllowVAD=False
ServerActors=IpDrv.MasterServerUplink
ServerActors=UWeb.WebServer
ServerPackages=Core
ServerPackages=Engine
ServerPackages=Fire
ServerPackages=Editor
ServerPackages=IpDrv
ServerPackages=UWeb
ServerPackages=GamePlay
ServerPackages=UnrealGame
ServerPackages=XEffects
ServerPackages=XPickups
ServerPackages=XGame
ServerPackages=XWeapons
ServerPackages=XInterface
ServerPackages=Vehicles
ServerPackages=TeamSymbols_UT2003
ServerPackages=TeamSymbols_UT2004
ServerPackages=BonusPack
ServerPackages=SkaarjPack_rc
ServerPackages=SkaarjPack
ServerPackages=UTClassic
ServerPackages=UT2k4Assault
ServerPackages=Onslaught
ServerPackages=GUI2K4
ServerPackages=UT2k4AssaultFull
ServerPackages=OnslaughtFull
ServerPackages=OnslaughtBP
ServerPackages=xVoting
UseStaticMeshBatching=True
ColorHighDetailMeshes=False
ColorSlowCollisionMeshes=False
ColorNoCollisionMeshes=False
ColorWorldTextures=False
ColorPlayerAndWeaponTextures=False
ColorInterfaceTextures=False
MainMenuClass=GUI2K4.UT2K4MainMenu
ConnectingMenuClass=GUI2K4.UT2K4ServerLoading
DisconnectMenuClass=GUI2K4.UT2K4DisconnectOptionPage
LoadingClass=GUI2K4.UT2K4SP_LadderLoading
SinglePlayerMenuClass=GUI2K4.UT2K4SP_Main
ServerPackages=ChaosGames
ServerPackages=ChaosUT


[UWeb.WebServer]
Applications[0]=ChaosGames.ChaosUT_UTServerAdmin
ApplicationPaths[0]=/ServerAdmin
Applications[1]=xWebAdmin.UTImageServer
ApplicationPaths[1]=/images
bEnabled=True
ListenPort=8080


This was UCC.log after starting and stopping the server:

Log: Log file open, Thu Nov 16 01:32:15 2006
Init: Name subsystem initialized
Init: Version: 3369 (128.29)
Init: Compiled: Dec 2 2005 19:36:10
Init: Command line: CTF-FaceClassic?game=XGame.xCTFGame?MaxPlayers=10 ini=ut2004.ini multihome=8.9.16.113 port=7777 -nohomedir
Init: (This is Linux patch version 3369.0)
Init: Character set: Unicode
Init: Base directory: /usr/local/games/ut2k4/320375/8.9.16.113:7777/System/
Init: Ini:ut2004.ini UserIni:User.ini
Init: Build label: Build UT2004_Build_[2005-11-23_16.22]
Init: Object subsystem initialized
Log: Executing Class Engine.ServerCommandlet
Log: Browse: CTF-FaceClassic?Name=Player?Class=Engine.Pawn?Character=Jakob?team=255?game=XGame.xCTFGame?MaxPlayers=10
Log: Collecting garbage
Log: Purging garbage
Log: Garbage: objects: 37370->37289; refs: 470656
Log: Game class is 'xCTFGame'
Log: Bringing Level CTF-FaceClassic.myLevel up for play (20) appSeconds: 0.000000...
ScriptLog: Loading Admins & Groups
ScriptLog: Kick and Ban Privileges Loaded
ScriptLog: Maps & Game Privileges Loaded
ScriptLog: Admins & Groups Management Loaded
ScriptLog: Extra Privileges Loaded
ScriptLog: GameInfo::InitGame : bEnableStatLogging False
ScriptLog: UdpServerQuery(crt): Port 7787 successfully bound.
Log: Resolving master0.gamespy.com...
ScriptLog: MasterServerUplink: MasterServerGameStats not found - stats uploading disabled.
Log: Defaulting to false
Log: Defaulting to false
Log: Resolving ut2004master1.epicgames.com...
WebAdmin: Loading Available Maps
WebAdmin: Loading Game Types
WebAdmin: ChaosGames.ChaosUT_UTServerAdmin Initialized on port 8080
Log: MasterServerUplink: Resolved ut2004master1.epicgames.com as 207.135.145.7.
Log: Resolved master0.gamespy.com (207.38.11.34)
ScriptLog: UdpGameSpyUplink: Master Server is master0.gamespy.com:27900
ScriptLog: UdpGameSpyUplink: Port 7788 successfully bound.
Log: MasterServerUplink: Connection to ut2004master1.epicgames.com established.
Log: Approval APPROVED
Log: Master server requests heartbeat 0 with code 47432
Log: Master server requests heartbeat 1 with code 47432
Log: Master server requests heartbeat 2 with code 47432
Log: Master server assigned our MatchID: 0
Log: appRequestExit(0)
Exit: Preparing to exit.
Log: Purging garbage
Exit: Game engine shut down
Exit: Socket shut down
Log: (Karma): Level Karma Terminated.
Log: Garbage: objects: 42184->0; refs: 470656
Exit: Object subsystem successfully closed.
Exit: Exiting.
Log: FileManager: Reading 0 GByte 0 MByte 0 KByte 0 Bytes from HD took 0.000000 seconds (0.000000 reading, 0.000000 seeking).
Log: FileManager: 0.000000 seconds spent with misc. duties
Uninitialized: Name subsystem shut down
Uninitialized: Allocation checking disabled
Uninitialized: Log file closed, Thu Nov 16 01:32:38 2006
High Council member of The Generals
Image
Kaboodles
Posts: 995
Joined: Fri Mar 05, 2004 3:36 am
Location: Roanoke, VA

Post by Kaboodles »

Problem has been solved!

Thanks for your help Jb! :D
High Council member of The Generals
Image
jb
Posts: 9825
Joined: Fri May 03, 2002 12:29 am
Location: Coral Springs, FL
Contact:

Post by jb »

Kaboodles_The_Assassin wrote:Problem has been solved!

Thanks for your help Jb! :D


No no thanks to you as you did most of the work I merely made some suggestions.
Jb
unrealshredder
Posts: 97
Joined: Tue Oct 18, 2005 10:54 am
Location: Boardman, Ohio; USA

Post by unrealshredder »

Well then...can anyone say...

KUDOS TO KABOODLES! (and Jb for his suggestions!)

Anyway I am planning on coming back to the UT/Chaos community in 3 to 4 months. 100% depends on when UT2007 ACTUALLY comes out, as to not buy a computer now and have it run the game all choppy and such when it finally comes out. Btw it probably won't rival Mr. Pepito's Alienware...as I am looking into a 'lowly' Dell XPS system. I also don't really have 4,000 US dollars stashed away to build a computer right now.

Something still remains for the Generals Clan server...a redirect system, I guess.
jb
Posts: 9825
Joined: Fri May 03, 2002 12:29 am
Location: Coral Springs, FL
Contact:

Post by jb »

congrads and so happy its working for you folks. Enjoy!
Jb
Post Reply